Trénereink

KovacsMagdolna

Kovács Magdolna

ügyvezető, vezető tréner


“Számomra inspiráló és megtisztelő emberekkel dolgozni, ezért szeretettel és kíváncsisággal fordulok kerdéseikhez, lényükhöz.”

Bővebben

Nagyon fiatalon váltam felsővezetővé, így igen hamar nehéz kérdésekkel találtam szembe magam. Bizonyára ennek is köszönhetem, hogy már akkor felismertem a gyakorlati eszközök fontosságát.

Szakmai munkám mellett hamar ráébredtem mennyire fontos, hogy feltárjam mi is mozgatja a munkatársaimat. Ezért gyűjtöttem különböző szakterületekről azokat az eszközöket, amelyek elősegítették a mindennapi munka eredményességét és az együttműködést, elköteleződést is a munka és a csapat iránt.

Közel 15 éves felsővezetői gyakorlatom van multinacionális nagyvállalati környezetben – Warner Lambert, Magyar Kwizda, Millward Brown -, ahol munkám szervezetfejlesztés, később válságkezelés volt.


Vallom…

a life-long learning alapelvét. A XXI. század legnagyobb kihívását a hihetetlenül turbulens, gyorsan változó környezet jelenti. Felmerül a kérdés, hogy ilyen gyorsan változó körülmények között van-e értelme tanulni? Erre a válasz egyértelmű: igen! Ilyen környezetben látszik meg leginkább vezetői képességeink és szemléletünk következménye. A vezetői eszköztár tanulható, a vezetői magatartás begyakorolható és a szükséges szemlélet is fejleszthető.

Trénerként…

a legjobbaktól tanultam. Kiváló hazai és külföldi szakemberektől sajátítottam el sok más vezetői eszköz mellett az NLP módszertanát és a fejlődési szemléletet. Ezzel a tudásommal inspirálom a vezetőket, munkabírásommal és nyugalmammal támogatom azt a kapcsolatot, amelyben a saját ütemükben és a saját céljaiknak megfelelően fejlődni tudnak.

Generatív szemléletben gondolkodom és dolgozom. Úgy támogatom a változást, hogy közben maximálisan az ügyfél van a figyelmem fókuszában. Nagyon szeretem, ha úgy tudom a vezetőket inspirálni, hogy közösen jövünk rá a megoldásra.


MUNKÁM során…

gazdasági, változáskezelési szaktudásomat, valamint NLP tréneri tapasztalatomat és 15 éves felsővezetői gyakorlatomat ötvözöm.

Fő szakterületeim…

szervezetfejlesztés, vezetőképzések, executive coaching, kommunikáció és NLP (Neurolingvisztikus programozás).

 

CzikkelyTibor(1)

Czikkely Tibor

vezető tréner


“A munkám lényege, hogy ráébresszem azokat, akik képesek űrhajót tervezni, hogy egy prezentáció megtartása vagy egy teljesítményértékelés megírása sem foghat ki rajtuk.”

Bővebben

Mérnök ember vagyok, aki a közgazdaságtanba is alaposan belekóstolt. Mindig is közvetlenül emberekkel foglalkoztam, így folyamatosan kerestem az eszközöket, amelyekkel még sikeresebb lehetek a velük való munkában. Azt találtam, hogy a kölcsönös bizalom segít abban, kivételes vezetői teljesítményt érjek el.

Több, mint 15 éves vezetői gyakorlatom van multinacionális nagyvállalati környezetben – Linde, Bosch, Vaillant, Hansa Metallwerke -, az értékesítés és vevőszolgálat területén.


Vallom…

a sokoldalúság elvét. Ez számomra azt is jelenti, hogy minden egyes emberi kapcsolat során azt keresem, hogy hogyan tudok csatlakozni a másik „világához”, majd utána vezetni úgy, hogy mindkettőnk számára kielégítő eredményt érjünk el.

Trénerként…

módom volt és van is, kiváló magyar és nemzetközi tanítóktól megszereznem azt a tudást, amelyet szívesen adok át olyanoknak, akik akarnak tanulni, inspirálódni. Megmutatom, hogy hogyan lehet vezetőként a munkatárs „világához” kapcsolódva magas teljesítményt elérni. Fontos az is, hogy mindezt jó hangulatban, szórakozva tehessük meg.


munkám során…

mérnök-közgazdász és NLP szaktudásomat, több, mint 15 éves vezetői tapasztalatomat, valamint Hasya jóga (jóga nevetés) klubvezetői gyakorlatomat ötvözöm.

Fő szakterületeim…

értékesítés, vevőmenedzsment, kommunikáció, prezentáció, együttműködés, tárgyalástechnika és ügyfélszolgálat.

KorompayKinga

Korompay Kinga

Coach, Team Coach


„Inspiráció és együttműködés. Ezek a kulcsszavaim. Azokért a pillanatokért dolgozom, amikor átbillen az ügyfél és felfedez magában valami újat és megtesz egy nagy lépést, amit korábban nem hitt magáról. Vagy amikor a csapat mégis összeáll és összehangolódik.”

Bővebben
HR-esként és szervezetfejlesztőként megtanultam, hogy a valós vállalati környezetben az elméleti modellek nem feltétlenül működnek. Hétköznapi helyzetek megoldását várják az emberek, hogy „Na jó, de holnap mit csináljak a Gézával…”? Ez jellemez trénerként és coachként is, azt nyújtani az embereknek, amire éppen ott és akkor szükségük van, amit hajlandóak megtenni magukért és egymásért. Közgazdászként, 15 éves multinacionális  (Ericcson, Elmű-Émász Társaságcsoport) és KKV tapasztalattal váltottam át a tanácsadói oldalra, hogy különböző szervezeti kultúrákat és vezetőiket támogassam coachként, trénerként, szervezetfejlesztőként, HR tanácsadóként.

Vallom…

hogy az emberek képesek a megújulásra, képesek kimozdulni a mélypontokról, képesek kimondani egymásnak a nehéz mondatokat és képesek együttműködni újra! Az én feladatom, hogy erre inspiráljam őket, hogy a saját tanulásuk legyen a legfőbb motiváció a változásukban.

Trénerként…

a praktikus oldalban hiszek. A jelenlévők csak azt fogják megtanulni, ami éppen ott és akkor nekik fontos. Ezért nagyon sok saját, valós helyzettel dolgozok. Bátran viszem be azt is, amit éppen a csapaton látok. Ha kell felkavarom az állóvizet, támogatón segítem az addig fel nem vállalt mondatok kimondását, energiát és bátorságot adva nekik. A tiszta és támogató visszajelzésben hiszek. Hogy minden erősségünk egyben csapdánk is és minden fejlesztendő területünk egy erősségünkön alapul. A humor és a pozitív energia jellemző eszközeim, nevetve lehet a legjobban tanulni és feloldani még a legnehezebb helyzeteket is. Az igazi szervezeti eredmények ezekből születnek majd.
Coachingot, Action Learning Team Coachingot és sokféle egyéb módszertant is (NLP, Gestalt) ötvözök munkám során. Coachingot tanítok és Coachokat is képzek.

MUNKÁM SORÁN…

Közel 20 éves vállalati és szervezetfejlesztő tréneri tapasztalatomat, közgadász és HR-es énemet ötvözöm vegyes módszertanokkal, sok-sok inspirációval és energiával.

Fő szakterületeim…

Konfliktusos helyzetek feloldása, mediálás, együttműködés fejlesztés, motiváció és energizálás és ezekhez kapcsolódó szervezetfejlesztési módszertanok, tréning, workshop, team coaching, coaching

kaszas agi

Dr. Kaszás Ágnes

VEZETŐ Tréner, coach


"A változás sokkal gyakrabban vezet belátáshoz, mint a belátás változáshoz."

Bővebben
Közel 10 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik mind eredeti jogász szakmájában, mind a coaching területén. Munkáját 2017 óta Magyarországon folytatja.
Az érzelmi stresszkezelést, a burnout megelőzését és tehetséggondozást kapcsolja össze egyéni vezetői coachingban és vállalati szintű csoportos tréningekben.  Ezekben a témákban előadásokat is tart. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, majd PhD minősítést. Jogi tanulmányokat folytatott a Lausanne-i és a Leuveni Egyetemen is. A coaching területén neurolingvisztikus programozásban, kineziológiában és érzelmi felszabadító technikákban végzett képzéseket. A magyar mellett angolul, franciául és németül dolgozik.

Vallom…

hogy a változás mindig tanulás; egy olyan tanulás, amely tudatos és tudattalan szinten egyaránt zajlik, és amelynek csak kezdete van. Ehhez a változáshoz mindenki rendelkezik azokkal a belső erőforrásokkal, amelyek aktívvá és elérhetővé tehetők. Ehhez egyrészt kigyomláljuk az akadályozó érzelmi mintákat, fel kell oldani az egyes témákhoz kapcsolódó stresszt, másrészt pedig támogató erőforrásokat építünk a cél elérése érdekében.
Hihetetlen izgalmas és örömteli folyamat végig kísérni valakit azon az úton, ahogy felfedezik és kibontakoztatják saját képességeiket, erősségeiket, és tehetségük kamatoztatása révén sikereket érnek el mind a szakmai, mind a magánéletükben.
Az érzelmeinket érdemes megismerni és bevonni azokat a döntéshozatali folyamatokba, mert így egy olyan belső jelzőrendszerre támaszkodhatunk, amely 100%-ban személyre szabott iránymutatást ad. Valódi és tartós változás csak a test-elme-érzelem hármasságának integrálásával lehetséges.

Trénerként…

Hiszek abban, hogy a tréning egy különleges találkozás a Másikkal, az ő saját világában. Én viszek egy tudás-csomagot, amit át szeretnék adni, a résztvevők hozzák a saját tudásukat, tapasztalatukat és nyitottságukat. A csoportos interakció, a gondolatcsere révén a tréning így tudja a legtöbbet adni: az inspiráló megélések, önmagunkkal való szembesülés és felismerések valódi változást indíthatnak el.

A vállalati munkámban fontos számomra, hogy a céges közegbe is vigyük be a kreativitást, a játékosságot, mert ezek a természetes eszközök képesek minket valóban kimozdítani a komfortzónánkból, a már ismert rendszerszintű mintákból. A kreativitás számomra nem egy speciális képesség, hanem egy működési mód, amely megfelelően becsatornázva rendkívül hathatós támogatást jelenthet a cégeknek, különösen a felsővezetőknek.


MUNKÁM SORÁN…

Kiemelkedően fontosnak tartom a jelenlétet, az egymásra figyelést, ami lehetővé teszi, hogy a számára legmegfelelőbb módon támogassam ügyfelemet a kívánt változás elérésében. Hiszem, hogy nem önmagában egyik vagy másik módszer a célravezető, hanem az, hogy megtaláljuk, ami az adott helyzetben, az adott személynek a legjobb.
Ha egy lakást fel akarunk újítani, először is kipakolunk, és ha kell, a tégláig leverjük a vakolatot. A felszín alatti alapozó munkálatok után jöhet csak a lakberendező. Hiszem, hogy nincs értelme rózsaszín tapétát ragasztani a málló falakra, a tartós és valódi változás érdekében megéri alapos munkát végezni, hogy a végén tényleg élvezhessük az eredményt.
A kineziológia több ága mellett dolgozom ma az EFT-vel (Emotional Freedom Technique), a PTT-vel (Picture Tapping Technique), NLP-vel.

Fő szakterületeim…

Kiégés, és annak kezelése, megelőzése mind egyéni, mind vállalati szinten, illetve a kreativitás fejlesztése, a saját alkotóerőnk kibontása.

Bela portrait 2

Dajka Béla

FACILITÁTOR ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKÉRTŐ

"Kommunikációs vezetőként és média menedzserként a legjobb döntéseim azok voltak, amelyeket a kollégákkal együtt hoztunk meg."

 

 

Bővebben
Dajka Béla 30 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező szervezeti és stratégiai kommunikációs tanácsadó és facilitátor. Tíz éven át Brüsszelben az EU intézményeknél dolgozott, ahol 2010 és 2017 között az Európai Bizottság szervezeti kommunikációjáért felelt és számos szervezeti változást menedzselt a kommunikációs területen. 1998 és 2007 között Londonban a BBC-nél több munkakörben, így a BBC Magyar Adásának vezetőjeként, szerkesztő-műsorvezetőként, menedzserként, média és EU szakpolitikai tanácsadóként és a változásmenedzsment terén szerzett tapasztalatot. A szervezeti kultúra, a változásmenedzsment és a részvételen alapuló folyamatok iránti érdeklődése nyomán facilitálással 2003-ban kezdett el foglalkozni a BBC-ben és ezt a munkát folytatta az európai uniós intézményeknél is. Újságírás, menedzsment és szervezeti kommunikáció területén folytatott tanulmányokat angliai, oroszországi és amerikai egyetemeken. A magyar mellett angolul, franciául, spanyolul és oroszul beszél.

Vallom…

hogy a szervezeti kommunikáció az emberekről és az embereknek szól. A legsikeresebb cégeket áthatja az emberközpontú gondolkodás, legyen szó stratégiaalkotásról, munkamódszerekről vagy a munkatársak közötti személyes kapcsolatok elmélyítéséről. Akár akarja egy szervezet, akár nem, kommunikációjában átsejlik a belső hangulatból, belső viszonyokból termelődő pozitív vagy negatív energia. Minden szervezet legértékesebb erőforrása az ott dolgozó emberekben rejlik. Az ő tudásukat, tapasztalatukat, képességeiket és potenciáljukat kell a lehető legjobban a szervezet szolgálatába állítani. Ez legjobban elmélyült, célirányos beszélgetések sorozatán keresztül valósítható meg az egyén, a csapat és a szervezet szintjén. A cég sikere a munkatársak sikerén múlik. Itt kapcsolódik egymáshoz szorosan a kommunikáció és a facilitáció.

FACILITÁROKÉNT…

gyakran tapasztalom, hogy ügyfeleimnek már az sokat jelent, ha beszélhetnek saját magukról és a bennük keringő kusza gondolatok - a találkozóink során -, konkrétan megfogalmazott mondatokként kimondásra kerülnek. A beszélgetést a probléma szintjéről - a megfelelő kérdésekkel - a megoldás szintjére irányítjuk, és a cél elérése utáni helyzetről alkotott elképzelésekről és a felhasználható belső erők mozgósításáról egyeztetünk.
Az alkalmazott megoldásközpontú szemléletnek köszönhetően bízom abban, hogy az, amit az ügyfeleim maguk számára akarnak, az jó. Nekem már csak annyi a feladatom, hogy komplex módszereim segítségével közösen megtaláljuk a megoldásokat. Ehhez én a biztonságos és bizalmi légkört és az osztatlan figyelmet biztosítom.

MUNKÁM SORÁN…

azt keresem, hogy milyen eszközrendszer kombinálásával tudok a leghatékonyabban segíteni ügyfeleimnek. A facilitált beszélgetésekhez használom a LEGO Serious Play-t, a Design Thinking és az Art of Hosting módszereit. A szervezeti kommunikáció komplex rendszerében az egységre és következetességre törekszem, a képzések során nem csak saját nemzetközi tapasztalatomat, hanem a nemzetközi konferenciákon hallott-látott esettanulmányokat is felhasználom.

Fő szakterületeim…

a szervezeti és stratégiai kommunikáció, valamint facilitált workshopok tervezése és moderálása stratégiai, kommunikációs és szervezetfejlesztési célú alkotómunkához..

Segítsen ismerőseinek rátalálni képzéseinkre és így egy sikeresebb üzletre!

Segíts ismerőseidnek rátalálni képzéseinkre és ezáltal egy sikeresebb, teljesebb életre!

Megosztom facebookon

new code logo szurke1

 New Code Kft.

1205 Budapest,

Sas u. 4.

Adószám: 12198618-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-564001

t.czikkely@newcode.hu

Oktatóközpont

 1063 Budapest, Munkácsy Mihály utca 27.

terkep mellett