Frank Pucelik, a harmadik alkotó

Frank Pucelik, a harmadik alkotó

frank pucelikTöbb mint 30 éven át tartott a csend, de most Frank Pucelik nyilvánosságra hozta: Én vagyok a harmadik férfi.

 


Igen, jól látod, Frank Pucelik valójában John Grinder és Richard Bandler mellett, a harmadik NLP alapító.

Frank Pucelik egy szegény családban nőtt fel, 1945-ben Nebraskában született. Tanult pszichológiát és politológiát és 1972-ben találkozott először Richard Bandlerrel.

Mindketten érdeklődtek a Gestalt terápia iránt és eleinte külön terápiás csoportba jártak, míg csak fél év múlva kerültek össze és közösen kínáltak tanfolyamokat.
Grinder és Bandler egy olyan önsegítő csoportban ismerkedtek meg, amely Kurt Levin elvei alapján dolgozott. Bandler meggyőzte Grindert, hogy csatlakozzon egy Pucelikkel közösen vezetett Gestalt csoportjukhoz, Grindert lenyűgözték a hallott forradalmi gondolatok. Ők hárman hívták életre az első „Meta-csoportot”, amely kutatási célokat szolgált. Itt módszereket gyakoroltak, és nagyon gyorsan keletkeztek új ismeretek és sikerek.

1976-ban jött a szakítás. Bandler Pucelik partnerét, Leslie Cameront is meghívta arra a tanulmányútra, ahol Milton Ericksont kísérték. Az együtt töltött idő után közölték Pucelikkel, hogy ő már nem tartozik a csoporthoz. Pucelik nagyon csodálkozott és megdöbbent ezen, de tudomásul vette a döntésüket. Ez a kirúgás is hozzájárult ahhoz, hogy szakított az NLP-vel, nevét sem Grinder, sem Bandler nem említeti később.

Sok évvel később került elő a neve a süllyesztőből, mint a harmadik ember az NLP megalkotásában.

Segítsen ismerőseinek rátalálni képzéseinkre és így egy sikeresebb üzletre!

Segíts ismerőseidnek rátalálni képzéseinkre és ezáltal egy sikeresebb, teljesebb életre!

Megosztom facebookon

new code logo szurke1

 New Code Kft.

1205 Budapest,

Sas u. 4.

Adószám: 12198618-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-564001

t.czikkely@newcode.hu

Oktatóközpont

Mesterek és Módszertanok Háza
1077 Budapest, Wesselényi utca 73.