Michael Carroll

Michael Carroll

Michael Carroll html m479b56e4Michael Carroll magával ragadó személyiség, aki minden egyes embernek, akivel találkozik különös figyelmet szentel, és természetesen nagy hangsúlyt fektetett az NLP területére is.
 

 

 

Mint küldetésének egy fontos része, bele tartozott, hogy az alapoktól újrakezdje a tanulást és felkutatta John Grindert és Carmen Bostic St. Clairt és azóta is közvetlenül mellettük (velük) dolgozik. Az előttük álló cél, hogy olyan kurzusokat fejlesszenek ki és adjanak át, mellyel minőségi Practitionereket, Master Practitionereket és NLP Trénereket akkreditálhassanak, garantálva személyes varázs és a céges kiválóság nyújtotta élményt.

 22 éves fiatalemberként kevés tapasztalattal a háta mögött, de egy puttonynyi ambícióval csatlakozott egy pénzügyi szolgáltatást nyújtó céghez. Első hónapban a cég top-értékesítője lett. Négy év múlva megvette a vállalatot és az 1990-es recesszió elején nyereséges üzleti vállalkozássá fejlesztette. Az üzleti ajánlások időszakában emberek ajtóin kopogtatott be, értékesítési csapatokat irányított, és a vizsgák letételéhez kifejlesztett egy igen hatékony módszert, gyorstalpaló tréningprogramokat dolgozott ki, komplex üzleti csomagokat állított össze az emberek számára és mindebben sok-sok örömét lelte. 2000-ben eladta az üzletét, hogy az NLP Akadémia létrehozására koncentrálhasson.

Egy motivációs szeminárium során Michael végigküzdötte magát az NLP-n és mind többet akart megtudni a témáról. Minden könyvet el akart olvasni, amit csak tudott. (Michael 1 óra alatt el tud olvasni egy könyvet.) Elvégzett egy Practitioner kurzust 1995-ben az Egyesült Királyságban és a kurzus utolsó napján hobbiként létrehozta legújabb üzleti vállalkozását és fizetett egy NLP trénernek azért, hogy egy rövid ideig neki dolgozzon. 1996-ban Michael következő lépésként elvégezte a Master Practitionert és a trénereknek szóló tréninget Kaliforniában. Mint frissen diplomázott tréner, a saját képességeit magasabb szintűre értékelte, mint annak a trénernek a szintjét, aki alkalmazásában állt és egyúttal alanyi jogon trénerként indította el magát. Feldobta magának a labdát, hogy a világ legjobbjaival dolgozhasson.

Az Egyesült Királyságban részt vett egy John Grinder és Carmen Bostic St Clair szemináriumon. Michael nagyon hamar szövetségre lépett Johnnal és Carmennel. Szoros barátságot kötött ezzel az elbűvölő párral.

1998-ra Michael Carroll neve úgy tündökölt az NLP égiszén, mint aki a sereghajtó és változásokat akar.  John és Carmen megkérték Michaelt, hogy csatlakozzon a http://www.nlpwhisperinginthewind.com projektjükhöz 2001-ben. Michael volt felelős a website létrehozásáért és, hogy promotálja John és Carmen Suttogás a szélben (Whispering in the Wind) c. könyvének az ötleteit. A projekt részeként Michael létrehozta a világ legaktívabb NLP webfórumát. Manapság John, Carmen és Michael aktívan részt vesznek NLP-zős társaik diszkusszióikban az NLP téma információtartalmától függően.

John Grinder Carmen

 

A kapcsolat Michael, John és Carmen közt olyformán bizalmi és erős lett, hogy az ötlet, hogy az NLP Akadémia adjon teret innentől kezdve John Grinder és Carmen Bostic St. Clair szemináriumainak természetes választásnak bizonyult. ők hárman izgalmas és színes csapatot alkotnak. Együttes erővel újraformálták az NLP trénerek tréningjét, ezzel egyidejűleg a szintet a kiválóságok szintjére megemelve. Az, hogy Michael az NLP társalapítókkal együtt dolgozhatott, egyedülállóan kiugró teljesítmény az Egyesült Királyságbeli NLP trénerek között.

 

 

1999-ben Michael kifejlesztette az első abszolút teljes multi-media online tanulási segédanyagot, melynek elnevezése Értékesítésnövelő Sorozat (Sales Enhancement Series) volt. Ez a sorozat elsődlegesen egy telekommunikációs világcég számára készült, akik azt feltöltötték on-line multi-media tanulási programként. Így a program mintegy 10.000 felhasználó számára elérhetővé vált. Ez volt az első alkalom, hogy az emberek a számítógépük képernyőjéről NLP tapasztalatokat szerezhettek video-formátumban, diák és átiratok segítségével.

A technológia gyorsan fejlődött és Michael jó érzékkel meglátta a lehetőség ezen kapuját! Levédette a technikát egy erre specializálódott multimédia és tréner céggel karöltve és ezekkel az NLP sorozatokkal kifejlesztette a gyors NLP tanulás módszerét. Az NLPedia tehát az NLP Practitioner anyag, multimedia formátunban. A program 7 CD-ROM-ból áll, melyek 25 órányi Practitioner kurzus videofelvételéről készült filmeket tartalmaznak, 800 Power Point diaképpel és 600 oldalnyi átirattal. Ez a szerkesztett kiadvány a világon egyedülállóan elérhető, és a legmélyebb NLP tanulást biztosító segédeszköz. A Master Practitioner is hamarosan elkészül.

Michael folyamatos kísérletező a gyorsítható tanulás terén. Imádja megtanulni azokat a módszereket, ahogy mások tanulnak és/vagy létrehoznak a tanulást spannoló lehetőségekre különböző megoldásokat. Michael Carroll az első európai NLP tréner volt, akinek Paul Scheel engedélyezte, hogy PhotoReadinget taníthasson és a PhotoReading oktatók közül elsőként hozhatta az Egyesült Királyság területére a technikát. Több ilyen szemináriumot is vezet, mint bármelyik másik NLP tréner az Egyesült Királyság területén és jóval régebb óta nyújtja ugyanazt a szintet, mint bárki más. Szintén ő ismertette meg a PhotoReading technikát a legmagasabb presztízsű iskolákkal. Egy háromnapos rendezvényen a Henley Management Főiskola kara elsajátította Michaeltől az olvasás szupergyors szintre való felgyorsíthatóságát.

NLP karrierje óta Michael alkalmazta és újraformálta a sok-sok NLP mintát, hogy még hatékonyabbá és használhatóbbá tegye azokat.Számos NLP folyamat megalkotója is egyben.

Mindezek mellett jelentőségteljes hozzájárulással gazdagította az NLP területét: megalkotta Idővonalon keresztüli újra-strukturálás technikája (TimeLine Re-Patterning). Michael újított verziói előtt az NLP modellek megelégedésül szolgáltak úgy, hogy közben megszegték az NLP alap törvényszerűségeit. Michael hozta létre a Neurolingvisztikus eladástechnikát is, melyet az NLP Akadémia eladási kurzusain, cégeknél oktatnak és általában mindenki számára elérhetően. A British Telecom, a Lincoln Financial, A Pervasive Computing csak néhány azok közül a cégek közül, akik élvezhetik Michael fejlesztéseinek a hasznát.

Michael munkastílusa izgalmas és változatos. Mindamellett, hogy folyamatosan kísérletezik és fejleszt, ő vezeti az NLP Akadémia tanúsítványt nyújtó tréningjeit, specialisták számára tervez és ad tréningeket, tanítja a felgyorsítható tanulási technikát és a PhotoReadinget. Előadás-technikai készségeket is tréning-el, ill. coach-ol és megnyitó előadásokat tart kongresszusokon. Szabadidejében Surrey-i otthonában pihen feleségével, Lindával és 4 gyermekével.

Segítsen ismerőseinek rátalálni képzéseinkre és így egy sikeresebb üzletre!

Segíts ismerőseidnek rátalálni képzéseinkre és ezáltal egy sikeresebb, teljesebb életre!

Megosztom facebookon

new code logo szurke1

 New Code Kft.

1205 Budapest,

Sas u. 4.

Adószám: 12198618-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-564001

t.czikkely@newcode.hu

Oktatóközpont

Mesterek és Módszertanok Háza
1077 Budapest, Wesselényi utca 73.