Coaching és módszertanok

coaching header

Üzleti NLP, Generatív szemlélet és eszköztárépítés – A teremtő beszélgetés

 

A coaching olyan, mint a sportolók olimpiára való felkészítése. Egy jó coach segítségével bajnokok születhetnek, egy kiváló coach segítségével viszont világklasszisok.

 

A hagyományos coaching módszerek jók, de az új piaci kihívások új megközelítést igényelnek. Ezért nálunk a coaching új generációját tapasztalhatja meg, a generatív coaching módszerét.

Mit ad cégének a Coaching?

Mindnyájunknak szüksége van az inspirációra, a megerősítésre és az építő beszélgetésekre. Nálunk erre lehetősége nyílik vezetői, csoport vagy életvezetési coaching során. A támogató beszélgetés segíthet a munkája, csoportja, élete vezetésében, a felelősségvállalásban, továbbá hozzájárul, hogy szabadságot élvezhessen abban, amit csinál. Közben felfedezheti saját alkotóerejét, megtanul együttműködni társaival, megegyezni és közösen építkezni. Ahhoz viszont, hogy nagyszerű dolgokat hozhasson létre, először meg kell értenie mindazt, ami Önben és Ön körül van. A generatív coaching módszere segít tudatosítani vágyait, és észrevenni az Önben működő korlátokat, negatív beidegződéseket, valamint a célja eléréséhez felhasználható erőforrásait és szükséges lépéseket.

 

A coaching új generációja – Generatív Coaching 5 lépésben

A professzionális „embersegítők” első generációját a hagyományos pszichoterápia képviselte. Ezután jöttek a megoldás-orientált terápiás és coaching módszerek, végül pedig Robert Dilts és Stephen Gilligan kifejlesztette a harmadik generációs módszert, a generatív coachingot. Mi ezzel a módszerrel dolgozunk.

A generatív coaching módszerében a hangsúly már nem a problémákon és a múlton van, ahogyan a pszichoterápiában, de nem is zárja ki az érzelmi munkát és a belső tudatosságot, mint ahogyan a hagyományos coaching teszi. A generatív coaching ugyanannyi figyelmet szentel a „külső játszmának”, a résztvevő(k) céljainak, megélt tapasztalatainak és gyakorlati döntéseinek, mint a tudatában lévő „belső játszmának”. Ezáltal a generatív coachingra a hagyományos coaching tágabb és mélyebb válfajaként tekinthetünk. A foglalkozás során megpróbáljuk kifejleszteni a résztvevő legjobb tudatállapotát, amelyben megvalósulhatnak pozitív szándékai. A generatív coaching alapelve, hogy mindenki maga felel saját élete alakításáért. Erre koncentrálva annak megtanulására készteti az embereket, hogyan tudják álmaikat elérni úgy, hogy közben saját kreatív tudatosságuk mestereivé válnak. Mindeközben a pozitív és negatív belső állapotokra, hiedelmekre, múltbéli tapasztalatokra, kreatív elképzelésekre potenciális forrásként tekint, amelyek segíthetnek elérni céljait.

A coaching célját, témaköreit és anyagát minden esetben az Önök igényei alapján határozzuk meg. A coaching folyamata során a generatív megközelítés alábbi 5 lépését alkalmazzuk.

 1. A pozitív szándékok/célok beazonosítása
 2. A "belső játszma", avagy egy teremtő állapot kifejlesztése
 3. A cselekvés
 4. A nehézségek átalakítása
 5. A generatív önfejlesztés gyakorlata

 

 Gyakori coaching témák

 • Célkitűzés
 • Konfliktuskezelés
 • Teljesítmény menedzsment
 • Stressz, Burn out, Born out, Depresszió
 • Önbizalom és Magabiztosság
 • Agresszivitás és Düh
 • Identitás és szerepválságok
 • Krízisek, Traumák, Vezetői magány
 • Felelősségvállalás és Döntéshozatal
 • Perfekcionizmus, Megfelelési kényszerek
 • Politikai IQ
 • Érzelmi Intelligencia
 

 

Szeretne eljutni egy pozitív, teremtő mentális állapotba?

Kérjen ajánlatot már ma Coaching szolgáltatásunkra!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

TOVÁBBI KÉRDÉSED MARADT? Keress rá a Képzési tudnivalókban vagy írj nekünk!
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Önnek ajánljuk

vezetokepzesek bg

Vezetőképzések

gondoskodo bg0

Gondoskodó munkáltató

hatekonysag bg0

Hatékonyság és kommunikáció

Segítsen ismerőseinek rátalálni képzéseinkre és így egy sikeresebb üzletre!

Segíts ismerőseidnek rátalálni képzéseinkre és ezáltal egy sikeresebb, teljesebb életre!

Megosztom facebookon

new code logo szurke1

 New Code Kft.

1205 Budapest,

Sas u. 4.

Adószám: 12198618-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-564001

t.czikkely@newcode.hu

Oktatóközpont

Mesterek és Módszertanok Háza
1077 Budapest, Wesselényi utca 73.